Majstrovstvá Európy žien – report

uverejnil:Lukas Vyletel 17.09.2024 | kategória:Reporty

Po dlhých rokoch sa Slovensko rozhodlo zorganizovať akciu európskeho významu – Majstrovstvá Európy žien. Konali sa v Bratislave, na fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského. Hlavnú zásluhu na organizácii mali Martin a Barbora Lukáčovci, ktorí boli zodpovední za celú akciu, dohodli hraciu miestnosť, občerstvenie, večeru a zabezpečili materiál, ale aj Boris Dovčík, ktorý losoval a robil rozhodcu. Tiež nás potešilo, že Juraj Ďurík priniesol sladké aj slané pečivo a vylepšil tak občerstvenie pripravené pre ženy. K dobrej atmosfére prispelo aj to, že veľa bratislavských hráčov sa prišlo pozrieť a morálne podporiť slovenské ženy. Turnaja sa zúčastnilo 24 žien, od 22. kyu až po 1p, z toho 7 slovenských, 4 české, 4 rakúske, 2 maďarské, 2 chorvátske, 2 nemecké, 1 ukrajinská, 1 poľská a 1 anglická. Pôvodne mali prísť aj rumunské hráčky, ale kvôli zlému počasiu (3 dni vkuse pršalo a boli záplavy) to zrušili.

Turnaj mal 5 kôl, hrací systém bol McMahon, v top skupine bolo 16 hráčok. Partie boli napínavé a veľmi zaujímavé. Na 1. mieste skončila neporazená Li Ting 1p z Rakúska, ktorá sa stala európskou majsterkou žien aj minulý rok. V poslednom kole ju však potrápila Rita Pocsai 5D z Maďarska, ktorá prehrala túto partiu iba o 5,5 boda. Na 2. mieste skončila Manja Marz 4D z Nemecka a na 3. mieste Olesia Malko 3D z Ukrajiny. Obe prehrali iba s Ting a Olesii sa podarilo poraziť papierovo silnejšiu Ritu. Partie z 1. a 2. dosky boli zapisované a naživo prenášané, dajú sa spätne pozrieť na OGS v používateľoch EGF1 a EGF2. 

Slovenské hráčky dopadli viac-menej primerane svojim triedam, najvyššie skončila Zuzana Králiková 1D, ktorá s dvoma bodmi obsadila 11. miesto, ale prvú partiu hrala s Li Ting 1p, čo sa dá tiež pozrieť na OGS. Po partiách bola možnosť ísť si dať urobiť rozbor u Lukáša Podpěru 7D z Česka a Benjamina Dreana- Guenaiziu 7D z Francúzska. Hráčkam sa to veľmi páčilo a využívali to. V sobotu po 3. kole bola na programe spoločná večera, boli sme v Mlynskej kolibe, kde boli pre nás pripravené švédske stoly a víno. Všetci sme sedeli za jedným dlhým stolom a dobre sme sa bavili.

Celkovo hodnotíme akciu ako úspech a veríme, že sa všetkým páčila. Napriek zlému počasiu prebehla hladko a bez väčších problémov. Ak sa podarí, radi v budúcnosti zorganizujeme na Slovensku ďalšiu európsku akciu, pravdepodobne ME párov.

Výsledky turnaja sa dajú pozrieť tu:
European Women`s Championship | Tournament card | E.G.D. - European Go Database

Album s fotografiami na stránke Európskej Go Federácie:
https://www.facebook.com/eurogofed/posts/pfbid08hmaBdrcRm1tDLwmDs6wJdojirwbww5AusYkqDxBvBzdsDUFMdmpNaFxK17QGNhPl

 

Komentáre:

Žiaden komentár.


Názory napísané v komentároch pod príspevkami reprezentujú názory užívateľov tejto stránky a neodrážajú postoj Slovenskej asociácie Go.